Aký je význam pleťových toník? Prečo a ako ich používať

Pleťové toniká sú jedným z kľúčových krokov v starostlivosti o pleť, ktoré však mnoho z nás často prehliada a ignoruje. Aké sú ich prínosy, ako ich správne používať a prečo by mala byť súčasťou nášho každodenného rituálu?

 

Pleťové tonika sú špeciálne formulované výrobky, ktoré majú za úlohu vyčistiť pokožku a pripraviť ju na ďalšiu starostlivosť. Ich hlavnou funkciou je odstrániť všetky nečistoty, ktoré môžu zostať na pleti po očistení, a zároveň pomáhajú vyrovnávať pH pokožky, čo je zásadné pre jej zdravie a vitalitu.

 

Pleťové toniká sú často vnímané ako nepodstatné, ale opak je pravdou. Pomáhajú zvyšovať účinnosť ďalších produktov, ako sú séra a krémy tým, že zvyšujú ich absorpciu do pleti. Niektoré tonika tiež ponúkajú ďalšie výhody, ako je hydratácia, exfoliácia alebo boj proti akné.

 

Ako používať tonikum?

 

Použitie pleťového tonika je jednoduché. Po očistení tváre a krku napeňte malé množstvo na vatový tampón a následne ním jemnými ťahmi prechádzajte po pleti. Pleťové tonikum by ste mali používať dvakrát denne – ráno a večer.

 

Ako nájsť to správne tonikum pre vašu pleť?

 

Výber pleťového tonika závisí od typu a potrieb vašej pleti. Pokiaľ máte suchú pokožku, vyhľadajte tonikum, ktoré obsahuje hydratačné zložky, ako je kyselina hyalurónová. Pleťové tonikum s kyselinou hyalurónovou je ideálny, pretože dokáže uchovávať vodu a zanecháva pleť hydratovanú a pružnú.

 

Ak máte citlivú pokožku, mali by ste sa zamerať na tonika, ktoré sú bez alkoholu a obsahujú upokojujúce zložky, ako je aloe vera alebo výťažok z brezy. Pleťové tonikum s výťažkom z brezy je skvelé pre zníženie začervenania a zápalu.

 

Pre mastnú pokožku je ideálna pleťové exfoliačné tonikum. Tento typ tonika pomáha odstraňovať odumreté bunky z povrchu pleti a uvoľňovať upchaté póry, čím pomáha redukovať akné a čierne bodky.

luuv-tonika-2

Prírodná kozmetika ponúka širokú škálu pleťových toník pre rôzne typy pleti, ktoré sú šetrné a bez škodlivých chemikálií. Bez ohľadu na to, aký typ pleti máte, existuje pleťové tonikum, ktoré vám pomôže dosiahnuť zdravú a žiarivú pleť.

 

Pleťová tonikum sú kľúčovým krokom v starostlivosti o pleť, ktorý by ste nemali prehliadať. Pomáhajú odstraňovať nečistoty, vyrovnávať pH pokožky a zvyšovať účinnosť ďalších produktov. Takže pokiaľ ešte nezaraďujete pleťové tonikum do vašej starostlivosti o pleť, je čas začať!